Υπάρχει η Ελένη Φιλίνη υπάρχουν και τα παρτσακλά…

3
2381

Πριν από 15 μέρες, φιλαράκι, τα είχα πάρει στο κρανίο με το «ξέπλυμα» τής Πάολας στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδοπούλου, όπου έφτασαν να τη βάλουν να τραγουδήσει (Χριστός κι Απόστολος) Μίκη και Χατζιδάκι. Χθες, όμως, ενθουσιάστηκα βλέποντας το έξοχο αφιέρωμα στον Κύριο Γιάννη Σπανό. Υπέροχα τραγούδια, ιδιαίτερες ερμηνείες, λαμπροί καλεσμένοι.

Θα μου επιτρέψεις, όμως, να σταθώ σε μία παρουσία, φιλαράκι. Της Ελένης Φιλίνη. Ήταν όλα τα λεφτά η γυναίκα. Την άκουσα να ερμηνεύει το «Φίλε» -την τραγουδάρα που έχει δοξάσει η μοναδική Τάνια Τσανακλίδου– και τρελάθηκα. Τι φωνή, τι θεατρικότητα, τι στήσιμο. Αυθεντική, στιβαρή και εύθραυστη ταυτόχρονα, χωρίς φιοριτούρες, χωρίς τάχα μου. Και μετά την είδα να χορεύει. Αληθινή σταρ. Δεν έκανε τίποτα περιττό, τίποτα προσποιητό.

Πολύ χάρηκα, φιλαράκι μου. Ευτυχώς,  υπάρχουν ακόμη θεατρίνες με εκείνο το σπάνιο μέταλλο, από το οποίο ήταν φτιαγμένοι οι σπουδαίοι παλιοί. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν μόνο παρτσακλά, που δικαιώνουν σε κάθε εμφάνισή τους τη γιαγιά μου, που έλεγε «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη»…

Ακούστε τη:

Tρελάθηκα με την Ελένη Φιλίνη -Τι σχέση έχει με τα παρτσακλά;

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι ότι έκανε τίποτα σπουδαίο στο θέατρο, φιλαράκι μου, δεν θα είναι όλες… Λαμπέτες. Όμως είναι σοβαρή, μετρημένη, αγαπάει τη δουλειά της. Α… και όμορφη. Με ωραία, ελληνικά μάτια.
    Όλα τα άλλα σούργελα, είναι απλά, ελευθέρας βοσκής, φιλαράκι μου.

  2. Σαράντα χρόνια φίλος και θαυμαστής της Τάνιας, μπορώ να πω ότι σε κάποια σημεία δεν μπορείς να βρεις διαφορά. Μπράβο της, σοβαρή, γυναίκα, όμορφη, ευτυχώς που δεν έγινε δικηγόρος και τόσα χρόνια είμαστε κοντά της και μπορούμε να βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους που ανεβάζουν τον πήχη, να είναι πάντα καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here