Υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών η μουσειολόγος Αλεξάνδρα Χαριτάτου

0
75

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών θα είναι η ιστορικός-μουσειολόγος, Αλεξάνδρα Χαριτάτου όπως ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή γι’ αυτή την επιλογή στάθηκε ένα mail που είχε στείλει στη ΝΔ σε ανύποπτο χρόνο η κ. Χαριτάτου, με το οποίο εισηγούνταν την ίδρυση ενός νέου και καινοτόμου “Μουσείου Αθηνών” που θα αποτυπώνει την ιστορία της ελληνικής πρωτεύουσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσκάλεσε την κ. Χαριτάτου να συζητήσουν την πρότασή της.
Στη συνάντηση εκείνη, η γνωστή μουσειολόγος εξήγησε ότι πρότυπο της ιδέας της είναι τα City Museums μεγάλων πόλεων, όπως του Λονδίνου, του Άμστερνταμ, της Κοπεγχάγης και της Σαγκάης, κι ότι η Αθήνα, ενώ είναι από τις ελάχιστες πρωτεύουσες που διασώζει την αρχαία της κληρονομιά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά δεν έχει έναν χώρο που να παρουσιάζει την εξέλιξή της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να βλέπουν την Αθήνα ως μια πόλη με ένδοξο παρελθόν, αλλά όχι τη συνέχεια της ιστορικής της διαδρομής, όπως θα μπορούσε να γίνει με εκθεσιακές αίθουσες που θα παρουσιάζουν πώς ήταν η πόλη κάθε εποχή.

Μάλιστα η κα Χαριτάτου επιθυμεί, όπως είπε στον κ. Μητσοτάκη, να παραχωρήσει στο νέο αυτό Μουσείο την σπάνιας αξίας προσωπική συλλογή του πατέρα της Μάνου Χαριτάτου, που ήταν ο ιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (Ε.Λ.Ι.Α.). Μια συλλογή που αποτελείται από εκατοντάδες αυθεντικά τεκμήρια του 19ου και του 20ού αιώνα τα οποία αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή και την ιστορία των Αθηνών, καθώς και την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα ελληνικών επιχειρήσεων, που δεν φυλάσσονται σε κανένα άλλο μουσείο της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here