Υποκλοπές-φωτιά για Ερντογάν: Υψηλότατε δώστε εντολές

0
456

 

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκαλύπτει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλούσε με τον παλαιό του φίλο Metin Külünk και, ουσιαστικά, συντόνιζε τις διαδηλώσεις στο Βερολίνο, εναντίον τού ψηφίσματος για την αναγνώριση τής γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή.

Το περιοδικό δημοσίευσε αναφορά του Osmanen Germania BC, μιας αμφιλεγόμενης ένωσης που έχει δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση. Αποκαλύπτει το αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του Ερντογάν και του Külünk την 1η Ιουνίου του 2016. Δηλαδή μία ημέρα πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία για το επίμαχο ψήφισμα στην γερμανική Βουλή.

 

Ο Metin Külünk και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τότε… και τώρα / Φωτογραφία από: stockholmcf.org

Η τοπική αστυνομία της Έσσης, του ομόσπονδου κρατιδίου της κεντρικής Γερμανίας, είχε παγιδεύσει το τηλέφωνο τού Külünk.

«Γεια σου», λέει ο Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών του δίνει το τηλέφωνο. Ο Külünk, ρωτά: «Καλέ μου πρόεδρε, με σεβασμό, πώς είστε;«.

Στην συνέχεια ο Ερντογάν ακούει την αναφορά του έμπιστου Külünk, για τη διαδήλωση που οργανώνει ο ίδιος εναντίον του ψηφίσματος για την γενοκτονία των Αρμενίων. «Θα ήθελα να σας την παρουσιάσω, Υψηλότατε«, λέει ο Külünk. Και προσθέτει: «Αναμένω τις εντολές σας«.

Ο Ερντογάν απαντά πως θα επανέλθει και του εύχεται μια «ευλογημένη νύχτα«. Οι διάλογοι αυτοί δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Ερντογάν ενορχήστρωνε  τις διαδηλώσεις Τούρκων στην Γερμανία.

Ο Metin Külünk / Φωτογραφία από: metinkulunk.org

Γερμανικά ΜΜΕ εντοπίζουν σχέσεις του Külünk με την οργάνωση Osmanen Germania BC. Ο ίδιος φέρεται να έδωσε χρήματα για την αγορά όπλων, αλλά και να οργάνωσε διαδηλώσεις. Η Deutsche Welle δημοσίευσε τον Δεκέμβριο ρεπορτάζ για τις σχέσεις του Külünk τόσο με την οργάνωση Osmanen Germania BC, όσο και με την κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας. Αλλά και με τον ίδιο τον Ερντογάν.

Ο Külünk αρνήθηκε τις κατηγορίες. Και έκανε λόγο για σκευωρία, οργανωμένη από τον Φετουλάχ Γκιουλέν. «Καμία από τις δραστηριότητες ή τις επισκέψεις που έκανα στον προσωπικό μου χρόνο ή και εκ μέρους του AKP δεν ήταν παράνομες. Αντίθετα, η διαφάνεια ήταν πάντα προτεραιότητα», απαντά ο Külünk.

Την ίδια ώρα, η δίκη οκτώ μελών της συμμορίας Osmanen Germania, που επισήμως είναι καταχωρημένη ως λέσχη για μποξ, ξεκίνησε στην Στουτγκάρδη στις 26 Μαρτίου. Τα μέλη της κατηγορούνται για σειρά εγκληματικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, απόπειρες δολοφονιών, μαστροπεία και εκβιασμούς…

Υποκλοπές-φωτιά για Ερντογάν: Υψηλότατε δώστε εντολές

Πηγή: stockholmcf.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here