Σταϊκούρας: Αξιολογείται η καταβολή ή μη του δώρου Πάσχα

0
71

Yπάρχει πιθανότητα να μην καταβληθεί δώρο Πάσχα στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού;

Το ερώτημα ετέθη από την ΕΡΤ στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Η μονολεκτική απάντησή του ήταν «αξιολογείται». Άφησε, λοιπόν, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως υπάρχει μηχανισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τη μείωση του τζίρου, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις για μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων.

«Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την στήριξη των επιχειρήσεων», είπε. «Κάθε ευεργέτημα, όπως η αναστολή υποχρεώσεων, η μείωση ενοικίου ή η ενίσχυση της ρευστότητας, προϋποθέτει  να μην γίνει καμία απόλυση. Θα υπάρξει διάταξη από τον υπουργό Εργασίας για απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου όπου έχει ανασταλεί λειτουργία επιχείρησης».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες ώστε να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα διευκολύνουν και τα φυσικά πρόσωπα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η όπια παρέμβαση δεν θα είναι οριζόντια. «Οριζόντια ρύθμιση για όλη την κοινωνία, θα σήμαινε επιστροφή στην κουλτούρα μη πληρωμών και οριζόντιας αθέτησης υποχρεώσεων», είπε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here