Υπ. Παιδείας: «Μάχη» για την επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία

0
126

Mάχη δίνει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά και να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ενώ εξετάζονται διάφορα σενάρια ακόμα και το να επιστρέψουν οι μαθητές της Γ’Λυκείου στα θρανία μέσα στον Μάιο και εν συνεχεία των υπόλοιπων τάξεων και σχολικων βαθμίδων. Σύμφωνα με το ρεποστάζ της Μαίρης Ορφανίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Open το τελευταίο σενάριο μιλά για πρόωρη έναρξη της σχολικής χρονιάς με άνοιγμα των σχολείων, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Αλλά βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων παραμένει η καμπύλη του κορονοϊού στη χώρα να συνεχίσει να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Μάλιστα στο υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν και οι «υποψήφιες» ημερομηνίες για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Εξατέζονται οι 22 ή 29 Ιουνίου. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπουν στις τάξεις με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα ως δικλίδα ασφαλείας από τον κορονοϊό. Αυτά τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 11 ή 18 του μήνα. Τα τμήματα αναμένεται να έχουν έως και 9 μαθητές, ενώ η διδασκαλία θα γίνεται μόνο στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα έως τις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει ο προβληματισμός για το εάν και πώς θα μπουν στις αίθουσες οι υπόλοιπες τάξεις του λυκείου, του γυμνασίου, αλλά και του δημοτικού.
Για την τελευταία κατηγορία υπάρχουν σκέψεις παράτασης του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό στο «τραπέζι» υπάρχει το σενάριο της πρόωρης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here