Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φωνάζει στην πορεία του Πολυτεχνείου «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»

0
86

«Αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φωνάζει στην πορεία του Πολυτεχνείου “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”» δήλωσε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, παρά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τις συμφωνίες στις οποίες θα καταλήξουν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πορεία αυτή έχει συγκεκριμένο μήνυμα. Έχουμε συγκεκριμένη θέση για το θέμα και δεν την αλλάζουμε. Το σύνθημα κατά των Αμερικανών στο Πολυτεχνείο αναφέρεται σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνομιλούμε σήμερα με τις ΗΠΑ. Ο Πρωθυπουργός συναντάται με ομολόγους του, με τον Κινέζο, με τον Γάλλο τον κ. Μακρόν, με τον κ. Πούτιν, δε σημαίνει ότι συμφωνεί και μαζί τους. Κι ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον Κάστρο, αυτό σημαίνει ότι συμφωνούσαν;»,

Σε ότι αφορά στην υπόθεση της Ηριάννας, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε οτι «υπάρχει, όπως φαίνεται, αναντιστοιχία της δικαστικής απόφασης με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά δεν δικάζει αυτό, ούτε έχει πάντα δίκιο το κοινό περί Δικαίου αίσθημα».

Όπως τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, «και οι κρίνοντες κρίνονται. Και στο παρελθόν να σας θυμίσω ασκήθηκε κριτική σε δικαστικές αποφάσεις. Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους και κρίνουν τα πολιτικά παράγωγα μιας απόφασης. Κάθε πολίτης και κάθε πολιτικός έχει στη δικαίωμα στη δημόσια κριτική, αρκεί να μην παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης».

«Δεν θέλω να σχολιάσω την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, αλλά είμαι κοντά στο πνεύμα της πολιτικά. Άλλωστε για την απόφαση του Δικαστηρίου βγήκε ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here