Ζητούνται επειγόντως μετανάστες!

1
40

Σατανικό το σχέδιο του Βερολίνου. Μπορεί η γερμανική οικονομία να δείχνει υγιής και να ανακάμπτει ταχύτατα, ο πληθυσμός της χώρας, όμως, γερνάει και συνταξιοδοτείται, με εξίσου γρήγορους ρυθμούς.

Οι εργοδότες, λοιπόν, που δεν μπορούν πλέον να βρουν αρκετά ειδικευμένα εργατικά χέρια, προειδοποίησαν ότι, εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, οι Γερμανοί θα πρέπει να δουλεύουν 45 ώρες την εβδομάδα για να καλυφθούν οι ανάγκες της παραγωγής.

«Θεός φυλάξει»,  σκέφτηκε το Βερολίνο, υπολογίζοντας και τις υπερωρίες. Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους εφιάλτες της Μέρκελ, που πρέπει να καταστρώσει μακροπρόθεσμο σχέδιο με προοπτική δεκαετίας, για να καλυφθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας που θα μείνουν κενές λόγω συνταξιοδότησης.

Και οι Χριστιανοδημοκράτες της Καγκελαρίου βρήκαν την ιδανική λύση: Τόσοι άνεργοι υπάρχουν στον ευρωπαϊκό νότο, που ζητούν απελπισμένα δουλειά, είναι νέοι, σε μεγάλο ποσοστό μορφωμένοι, είναι Ευρωπαίοι και μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα και κυρίως βρίσκονται σε απόγνωση…

Αντί, λοιπόν, να αλλάζουν τους νόμους περί μετανάστευσης και να “εισάγουν” εργάτες από την Ινδία, το Πακιστάν ή την Τουρκία και τις αραβικές χώρες, γιατί να μην δείξουν το καλό τους πρόσωπο στους Ισπανούς, ή τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους, που στο κάτω-κάτω είναι εταίροι που περνούν δύσκολα, λίγο ανεπρόκοποι βέβαια, αλλά εν πάση περιπτώσει, έτοιμοι να αποδεχθούν την τιμωρία τους…

Πολύ ωραία ιδέα, μάλλον σκέφτηκε και η καγκελάριος. Κι επειδή το γοργόν και χάριν έχει, ήδη την συζήτησε με τον Ισπανό πρωθυπουργό. Ο Θαπατέρο, με την ανεργία στην χώρα του να ξεπερνά το 30% στους νέους, θα πρέπει να ενθουσιάστηκε.

Οι δυο τους, λοιπόν, συμφώνησαν γρήγορα να εναρμονίσουν και να αναγνωρίσουν τα επίπεδα σπουδών αλλήλων, και να διευκολύνουν την προώθηση από την Ισπανία στην Γερμανία εργαζομένων σε τομείς, όπως την υγεία, την προ πανεπιστημιακή διδασκαλία, τον τουρισμό και το catering! Κι εάν δεν βρεθούν αρκετοί Ισπανοί να πουν το “ναι”, πάντα υπάρχουν οι Πολωνοί, οι Τσέχοι, οι Ούγγροι.

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια: Το Βερολίνο ΚΑΙ δείχνει να βοηθάει και να νοιάζεται για τις φυλές των “Νοτίων” και της “αμαρτωλής” περιφέρειας γενικότερα. ΚΑΙ καλύπτει τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια. ΚΑΙ δεν έχει ανάγκη να προσφύγει σε “άλλες κουλτούρες” εξ Ανατολών, που, σύμφωνα με τους Χριστιανοδημοκράτες, κουβαλάνε μαζί τα προβλήματα τους και δημιουργούν “ρωγμές” στο πολυπολιτισμικό μοντέλο της Γερμανίας.

Υπάρχει και άλλο ένα θετικό σημείο σε αυτό το σχέδιο: Διευκολύνεται και το σχέδιο “περί ανταγωνιστικότητας”, όπως το καταλαβαίνει το Βερολίνο.

Μπορεί να υπάρχουν κάποια κριτήρια στις αμοιβές, για παράδειγμα των γιατρών ή των μηχανικών, αλλά οι εργάτες μην περιμένουν και πολλά. Δεν είναι τυχαία η επιμονή των Χριστιανοδημοκρατών να μην θέλουν να καθιερώσουν κατώτατο μισθό. Έτσι οι Ευρωπαίοι εργάτες απασχολούνται πολλές φορές με 12μηνες συμβάσεις και με αμοιβή 5-8 ευρώ την ώρα, ενώ οι Γερμανοί συνάδελφοί τους βάζουν στην τσέπη κατά μέσο όρο 12-15 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, οι γερμανικές επιχειρήσεις και οικονομία μπορούν να κάνουν και είναι σε θέση να προσφέρουν πιο φθηνά προϊόντα σε σχέση με τα γαλλικά, για παράδειγμα, ή τα ολλανδικά και τα δανέζικα.

Αυτοί που έχουν αντιδράσει προς το παρόν είναι διάφορες κατηγορίες Γάλλων επαγγελματιών, που κραυγάζουν ότι πρόκειται για “αθέμιτο ανταγωνισμό”, αφού οι ίδιοι επειδή δεσμεύονται από το νόμο με κατώτατο μισθό, δεν μπορούν να προσφύγουν στις χαμηλά αμειβόμενες υπηρεσίες του Ούγγρου ή του Πολωνού χασάπη, υδραυλικού, εργάτη…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here