Ζόραν Ζάεφ: Αισιοδοξώ μετά τη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

0
66

Περισσότερο αισιόδοξος για την πορεία των ελληνοσκοπιανών διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός τής γείτονος χώρας, μετά τη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρό- Νίμιτς στη Βιέννη.

«Γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες και είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες. Ασφαλώς είναι μόνο ένα βήμα. Η «υπό όρους» πρόοδος στις συνομιλίες σημαίνει ότι και σε εκείνα τα θέματα, στα οποία έχουν γίνει βήματα, υπάρχει συμφωνία όταν θα έχουμε κατάληξη σε όλα τα θέματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα, με έναν πραγματικά ανοιχτό φιλικό τρόπο, οι δύο υπουργοί να συνομιλήσουν ελεύθερα για κάθε παράμετρο του θέματος, ώστε να βρεθεί τελικά λύση στο πρόβλημα του ονόματος», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Και πρόσθεσε: «Αν με ρωτήσει κάποιος αν είμαι περισσότερο ή λιγότερο αισιόδοξος και θετικός, θα έλεγα ότι είμαι περισσότερο αισιόδοξος και πιο θετικός μετά από τη συνάντηση που είχαν στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς, υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς».

και πιο θετικός  πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι μετά τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων που είχαν την περασμένη Παρασκευή στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, είναι περισσότερο αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Την επόμενη εβδομάδα, ίσως υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της χώρας, όπου και θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

Πρωθυπουργός Σκοπίων: Αισιοδοξώ μετά τη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here