Ζούκερμπεργκ: Δεν είχαμε κατανοήσει το εύρος της ευθύνης μας

0
82

Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ στη συνάντησή του με Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, για την κατάχρηση από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Ο ιδρυτής του Facebook αναμένεται να καταθέσει σήμερα και αύριο ενώπιον τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών, απολογούμενος για την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατ. χρηστών από την εταιρεία Cambridge Analytica.

Σχετικά με τις διαφημίσεις και τις ρωσικές αναρτήσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, με σκοπό τον επηρεασμό των ψηφοφόρων υπέρ του Τραμπ, ο Ζούκερμπεργκ σε γραπτή του κατάθεση που δημοσιοποιήθηκε από την Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε: «Ήταν δικό μου λάθος και ζητάω συγγνώμη» ενώ αναμένεται να σημειώσει πως «δεν είχαμε κατανοήσει το εύρος της ευθύνης μας και αυτό ήταν μεγάλο λάθος».

Αν οι απαντήσεις του κριθούν ανεπαρκείς, το Κογκρέσο αναμένεται να προχωρήσει στην υιοθέτηση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here